Υπηρεσίες
1) Μελέτη ασφάλειας και ποιοτικών χαρακτηριστικών τροφίμων (πλήρης μικροβιολογικός έλεγχος , έλεγχος παθογόνων, προσδιορισμός οξύτητας, σακχάρων, οργανικών/λιπαρών οξέων και αλκοολών, προφίλ πτητικών ενώσεων σε τρόφιμα, κλπ.).
2) Προσδιορισμός χημικής σύστασης και έλεγχος αντιμικροβιακής δράσης φυσικών προϊόντων για χρήση ως βιοσυντηρητικά σε τρόφιμα.
3) Απομόνωση, ταυτοποίηση και χαρακτηρισμός γηγενών μυκήτων/ζυμομυκήτων και μηλογαλακτικών βακτηρίων από Ελληνικούς αμπελώνες και μελέτη τεχνολογικών χαρακτηριστικών.
4) Σχεδιασμός και ανάπτυξη καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων - Μελέτη προβιοτικών χαρακτηριστικών μικροβιακών στελεχών.
5) Πρακτικά εργαστήρια για βασικές και προηγμένες μεθοδολογίες χρωματογραφίας για την ανάλυση τροφίμων.
6) Προσδιορισμός χημικής σύνθεσης φυσικών προϊόντων/συστατικών τροφίμων φυτικής προέλευσης.
7) Ανάπτυξη νέων επιθεμάτων εμπλουτισμένων με εκχυλίσματα/αιθέρια έλαια κάνναβης για τη θεραπεία δερματικών λοιμώξεων.
8) Ανίχνευση και προσδιορισμός της συγκέντρωσης φυτοφαρμάκων και τοξινών σε τρόφιμα.